7 Haziran 2013 Cuma

DÜŞLER ÜLKESİ-FINDING NEVERLAND






Yapımı: 2004-ABD
Tür: Biyografi, Dram, Aile
Süre: 101 Dak.
Yönetmen: Marc Forster
Oyuncular: Johnny Depp, Kate Winslet, Freddie Highmore, Dustin Hoffman, Julie Christie, Radha Mitchell
Senaryo: David Mage
Yapımcı: Richard N. Gladstein, Nellie Bellflower

Johnny Depp
Kate Winslet
Freddie Highmore
Dustin Hoffman
Julie Christie
Radha Mitchell


Filmin fragmanı:





      Peter Pan'ın yaratıcısı James Barrie'nin gerçek hayat hikayesinden uyarlanan Düşler Ülkesi'nde hayalleriyle kurduğu yeni dünyayı görüyoruz.
      1904 yılı Londra'da geçiyor. Barrie yazar olarak son oynanan oyununun fiyaskoyla sonuçlanması onu ümitsizliğe sürükler. Sıradan bir günde parkta oturup ilham perilerini beklerken, oyun oynayan çocukların dünyasına girer. Davies ailesiyle bu şekilde tanışır ve daha sık görüşmeye başlar, çocukların hayalleri ona ilham verir. Davies ailesinde çocukların babası hastalıktan ölmüş, anneleri de hastadır.  Bu arada Barrie'nin eşi onun Davies ailesiyle görüşmesini istemiyor, dul bir kadının evine bu kadar sık gitmesi dedikodulara neden olacaktır. Barrie bir çocuk oyunu yazar, büyüleyici bir dünya yaratır.Seçkin insanların katılacağı ilk gösterimde çocuk oyununu nasıl begendirecekti? Koltukların bir kısmını çocuklar için ayırtır bu çok zekice bir hareket olur, çünkü oyununun tutmasını sağlar. O gece Davies ailesinin anneleri fenalaşır, çocukların annelerinin öleceği fikrine alışamamışlardır.
Filmi ailecek rahatça izleyebilirsiniz.Eskiden hafta sonları çocuk filmleri çıkardı o seriden düşünün. Ama acıklı da ben bile tutamadım kendimi ağladım. Film ağır ilerliyor, ne deyim güzel bir film.



Filmden kareler:














IMDb sayfası içi tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder