24 Nisan 2013 Çarşamba

KİRPİ


Yapımı: 2008-TÜRKİYE
Tür: Komedi
Süre: 97 Dak.
Yönetmen: Erdal Murat Aktaş
Oyuncular: Güven Kıraç, Mazhar Alanson, Zuhal Topal, Çağkan Çulha,Caner Özyurtlu,Bahar Akça,Zihni Göktay,Murat Serezli,Ferdi Akarnur.
Senaryo: Sulhi Dölek



      Reşat(Mazhar Alanson), nam-ı diğer Kirpi haksızlığa tahammülü yok.İşsiz sürekli iş arıyor,dikiş tutturamıyor bir türlü, eski arkadaşları da yardımcı oluyor ama uzun süreli çalışamıyor.Tahir(Güven Kıraç), o ise kendisine yapılan kötülüğün intikamın alan affetmeyen birisi.Tahir, reklam ve casting işiyle ,uğraşıyor. Bu karakter bize yabancı değil etrafta mutlaka böyle tipte insanlar var.Olay şöyle başlar;
 
 Fatura kuyruğunda Tahir küçük bir hamleyle Reşat'ın önüne geçer,küçük bir tartışma olur ama galip gelen Tahir olur.Kirpi(Reşat ) dururmu göz ucuyla Tahir'in faturasından bilgilerini alır.Birbirlerine yaptıkları intikam şakaları büyür. Memleketin büyük çetelerini birbirine düşürürler.Olur mu böyle şey demeyin oluyor.Oyuncular bir harika çok komik bir film kaç kez izledim bilmiyorum ama ısrar ederim izleyin.Zuhal Topal, Tahir'in eşi bizlerden biri süper oynamış.Murat Serezli,Komiser nerde oynarsa oynasın hakkını veriyor.  İyi seyirler.

       Not: Sulhi Dölek romanıdır.
      
      IMDb sayfası için tıklayınız.
 
Filmden kareler:
 








 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder